Ediția a III-a a Simpozionului Județean ”Probleme Actuale ale Omenirii”

Ajuns la ediția a III-a, aflat în calendarul activităților educative ale I.S.J. Arad și în Programul Acțiunilor Ecologice al Primăriei Arad, Simpozionul „Probleme actuale ale omenirii” s-a bucurat și anul acesta de o participare numeroasă (68 de elevi din 17 licee din județ cu 34 de lucrări, 28 de profesori coordonatori, numeroși invitați).

Lucrările s-au derulat pe două grupe (Licee Tehnologice și Licee Teoretice), fiecare având câte două secțiuni: Probleme tehnologice și de mediu pe Glob, respectiv Probleme sociale și politice pe Glob. După jurizarea făcută de câte o echipă formată din cadre didactice și reprezentanți ai sponsorilor și de profesorii coordonatori ai elevilor participanți, au fost desemnați câștigătorii, premiile fiind oferite de principalii parteneri în organizare: Asociația Educatio, Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad, Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului și Clubul Rotaract Arad.

S-a constatat o creștere reală a nivelului de pregătire a materialelor expuse și o implicare mai mare a participanților, exigențele și așteptările organizatorilor, coordonați de prof. dr. Marius Țiu, fiind pe deplin atinse.