Bal de Crăciun la Ghiba Birta

Joi, 15  decembrie 2016, într-o atmosferă specifică sărbătorilor de iarnă, în sala festivă a Colegiului Național “Elena Ghiba Birta”, la lumina a zeci de lumânări și beculețe, elevii colegiului au organizat Balul de Crăciun, tradiție ce durează din anul 1998.

Elevii  clasei a XI-a F, în colaborare cu directorul școlii, prof. Eugenia Groșan, coordonați de consilierul educativ, prof. Laura Putnic și de prof. Răzvan Surcel, au organizat un spectacol de muzică, dans și teatru pentru a-l convinge pe Moș Crăciun, prezent și el la spectacol, că elevii  școlii merită să primească numeroase cadouri.

Pe scenă au urcat de la cei mai mici elevi ai școlii (clasa I), până la elevii aflați în clasele terminale de liceu, care au încântat publicul cu colinde, interpretări la pian și chitară, scenete, dans modern etc. Spectacolul a fost încheiat printr-un moment al celor două coruri reunite ale liceului, care au colindat alături de întreaga sală. 

Tot în această zi, elevii claselor a XI-a D, a X-a C și a XII-a B au organizat un târg, în cadrul căruia au vândut prăjituri și felicitări colegilor lor în fiecare pauză și înaintea începerii balului.

Balul de Crăciun al Colegiului Național “Elena Ghiba Birta” este întotdeauna organizat în scop caritabil. Astfel, banii obținuți în urma vânzării biletelor și în urma târgului de dulciuri și felicitări vor fi donați bursei Ghiba Birta, care este oferită elevilor merituoși ai colegiului care au nevoie de sprijin material.