La Ghiba Birta elevii se implică în clădirea viitorului lor

În data de 1 martie 2017, în Sala Regina Maria din cadrul Primăriei Arad, la ora 12,00 a avut loc o întâlnire cu delegații de tineret ai României la ONU. Delegația derulează Campania Națională Bringing the UN back home în 21 de orașe din România, având ca scop familiarizarea tinerilor români cu activitatea Organizației Națiunilor Unite, punând accent pe importanța Agendei 2030 și mai ales pe rolul lor de actori capabili să își clădească propriul viitor și să lucreze la societatea pe care și-o doresc.

La această întâlnire au participat 15 elevi de la „Colegiul Național Elena Ghiba Birta”, unde după ce s-a explicat cu ce se ocupă ONU și organizaţiile sale cum ar fi UNICEF sau UNESCO,  au avut loc discuţii şi dezbateri despre fiecare dintre cele 17 obiective prezente în agenda 2030 a ONU. Toate prezentările și discuțiile nu au rămas doar la nivel teoretic, pentru că la final elevii au fost invitați să propună activități care să vizeze unul din obiectivele ONU. Aceștia au fost împărţiţi în 3 grupe şi împreună cu echipa de proiect au fost rugaţi să îşi aleagă un obiectiv din agenda 2030 şi să conceapă o activitate pe care să o desfăşoare în şcoala lor astfel în cât această activitate să vină în ajutorul atingerii obiectivului ales.

Elevii de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, la propunerea elevului Răzvan Creștin, au conceput un proiect de tutoring, care are drept obiective fixarea materiei predată la clasă într-o manieră non formală prin educaţie „de la egal la egal”, scăderea numărului de elevi care au note mai mici de cinci şi creşterea mediei generale a clasei. Proiectul se adresează elevilor de gimnaziu și liceu și profesorilor acestora, care îi vor sprijini pe elevi în demersul lor.

La finalul activităţii, elevii s-au angajat ca vor implementa cu adevărat activitatea propusă iar delegații de tineret ai României la ONU şi-au oferit ajutorul în orice problemă întâmpinată de elevi pe parcurs.