Susține viața! – Învață să acorzi primul ajutor!

Vineri, 23 noiembrie 2018, Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” a găzduit o lecție de prim ajutor susținută de reprezentanți ai Crucii Roșii, cu participarea elevilor claselor a IX-a D și a X-a C.

„Doamna doctor Cartojan, însoțită de un voluntar Crucea Roșie, ne-a prezentat felul în care trebuie să acționăm în diverse situații de urgență. Am avut parte de demonstrații, am învățat cum, dar și în ce condiții trebuie să acordăm un masaj cardiac care, dacă este aplicat corect, poate salva viața acelei persoane. De asemenea, ne-a fost prezentată manevra Heimlich, care se folosește în cazul în care o persoană se îneacă cu mâncare sau cu un obiect.

Întreaga activitate a fost derulată cu participarea noastră, a elevilor, fiind extrem de utilă deoarece am învățat ce trebuie să facem în situații de urgență, cum să acordăm primul ajutor. Doamna doctor a răspuns, de asemenea, tuturor întrebărilor adresate de noi.” (Alexandra Tomoiagă, cls. a X-a C, vicepreședinte CȘE)

Imagini:


Film:

[mejsvideo width=”360″ height=”640″ mp4=”http://ghibabirta.ro/wp-content/uploads/2018/12/video-1542974558.mp4″ preload=”true”][/mejsvideo]