De ziua lui Eminescu…altfel

Sub coordonarea profesorilor de limba și literatura română, elevii de la Ghiba au sărbătorit împreună 169 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu.

Anul acesta, activitatea a avut un caracter inedit, deoarece elevilor li s-a oferit ocazia să-și demonstreze cunoștințele despre viața și activitatea literară a poetului printr-un concurs în mediul on-line. Accesând platforma educațională Socrative, concurenții au răspuns la întrebările concepute de profesorii lor, iar juriul a avut posibilitatea să urmărească în timp real răspunsurile și să comunice rezultatele imediat după ce concursul a luat sfârșit.

Bineînțeles că din acest moment omagial nu au lipsit recitările de versuri și transpuneri ale unor creații eminesciene în limbaj plastic sau muzical. Doamna director adjunct, prof. Laura Putnic, a acceptat provocarea de a le recita elevilor o poezie a lui Eminescu tradusă în limba franceză. Elevii au înțeles astfel că ecourile creației poetului nostru național au depășit hotarele țării, iar Eminescu este o personalitate care a făcut cunoscut în lumea întreagă specificul sensibilității românești.

Elevii care au obținut cele mai bune rezultate la acest concurs sunt:
Gabriela Peia (VIII B, prof. Eugenia Groșan)
Teodora Ispas (VIII A, prof. Lavinia Farcașiu )
Oana Dumitrașcu (VIII B, prof. Eugenia Groșan)
Valentin Bernat (VIII A, prof. Lavinia Farcașiu)
Felicitări tuturor!