ZIUA LIMBILOR EUROPENE SĂRBĂTORITĂ LA GHIBA BIRTA

Elevii de la  Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”  au sărbătorit Ziua europeană a limbilor vorbite, eveniment marcat în data de 26 septembrie începând din 2001, în fiecare din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei.

Scopul Zilei europene a limbilor vorbite este de a serba diversitatea lingvistică în Europa şi de a sprijini cunoaşterea unui număr mai mare de limbi de către populaţie.

            Copiii din clasele a III-a şi a IV-a au participat în perioada 24-26 septembrie, în cadrul “Festivalului internaţional de poveşti” la o activitate inedită în România. Mai mulţi povestitori de profesie-Danielle Brabant din Canada, Kristen Piedemonti din Statele Unite ale Americii şi Mirona Tatu din Sibiu- le-au spus copiilor poveşti captivante şi educative în limbile franceză, engleză şi română şi i-au învăţat prin joc să scrie şi ei poveşti.

Câteva clase de gimnaziu şi liceu, a V-a A, a VI-a A, a VII-a B, a IX-a D, a X-a D, a XII-a F, coordonate de prof. Livia Marinescu, Diana Tira, Alina Andrieş şi Diana Luca au participat la activităţi diverse care au abordat teme de cultură şi civilizaţie. Elevii clasei a V-a A au folosit figurine magnet colecţionate din mai multe ţări vizitate, despre care au vorbit în limba engleză, în cadrul activităţii “Countries, people, languages”. Elevii clasei a XII-a F au tradus şi prezentat colegilor texte pe teme de interes în limbile engleză, spaniolă, germană, franceză, italiană. Celelalte clase  menţionate au participat la activităţi menite să promoveze comunicarea interculturală, intitulate sugestiv “Interestig Facts About Europe”, „Did you know?”, „ History of Kings and Queens” „Funny games”.

Clasele a XII-a C, a XII-a E, a XI-a A, a XI-a E şi a XI-a F, coordonate de prof. Laura Putnic au realizat afişe cu mesaje precum BINE ATI VENIT!, BUNĂ ZIUA, LA REVEDERE, LA MULŢI ANI! sau TE IUBESC, scrise în toate cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, pe care le-au expus la intrarea în şcoală şi pe coridoarele colegiului.