Simpozion dedicat Revoluției din decembrie ‘89

În cadrul Săptămânii Educației, un numeros grup de elevi de liceu din colegiul nostru (însoțiți de prof. Marius Țiu şi prof. Maria Bulboacă) au luat parte marți, 7 octombrie, la cea de-a XI-a reuniune a Comisiei Mixte de istorie Româno-Slovace, întâlnirea publică având ca temă „Anul 1989 – Căderea regimurilor comuniste din România și Slovacia la împlinirea a 25 de ani de la derularea evenimentelor”.

Simpozionul s-a desfășurat în Aula „Ștefan Cicio Pop” a Universității de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad, fiind patronat de Academia Română, Academia Slovacă de Științe și Universitatea gazdă.

La importantul eveniment academic au participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest Vasile Goldiș”; academicianul Nicolae Edroiu de la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj Napocadirector al Institutului de istorie „G. Bariţiu” din Cluj Napoca, președintele Comisiei Mixte de istorie Româno-Slovace; prof. Stanislav Micev, din partea Academiei Slovace de Știință, copreședinte al Comisiei Mixte de istorie Româno-Slovace; Excelenţa Sa Jan Gabor, ambasadorul Slovaciei în România; prof. univ. dr. Marius Grec, decanul Facultății de Științe Umaniste Politice și Administrative din cadrul UVVG; cadre didactice, istorici, studenți, elevi de liceu, masteranzi, doctoranzi etc.