Actorul și revoluționarul Valentin Voicilă le-a vorbit elevilor despre evenimentele din 1989

Evenimentele dedicate aniversării a 25 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, organizate de Asociația Arad Capitală Europeană a Culturii 2021, au continuat cu o conferință, organizată, vineri, 28 noiembrie 2014, în sala festivă a Colegiului Național „Elena Ghiba Birta”, la invitația doamnei director, prof. Eugenia Groșan. Moderatorul evenimentului a fost Andrei Ando, director executiv al Asociației Arad Capitală Europeană a Culturii 2021, avându-i ca invitați pe Valentin Voicilă, actor de teatru și film, unul dintre liderii revoluționarilor arădeni în timpul evenimentelor din decembrie 1989  și pe publicistul Emil Șimăndan.

„Dacă ar fi s-o iau de la capăt după 25 de ani, aș face același lucru. Pentru mine, Valentin Voicilă, este mai importantă libertatea decât pâinea multă, frigiderul plin, banii în cont. Libertatea unui om însemnă dreptul de a zbura și de a visa. Libertatea unui om însemnă a călători, a vedea, atrage concluzii, a vota”, a spus Valentin Voicilă.

Asociația Arad Capitală Europeană a Culturii 2021 a fost înființată de curând cu scopul promovării orașului nostru în vederea obținerii prestigiosului titlu. Asociația este un organism neafiliat politic care își propune ca în perioada următoare să organizeze manifestări culturale menite să crească notorietatea și vizibilitatea Aradului, dar și să atragă un public cât mai numeros și mai divers.