Balul de Crăciun de la Ghiba Birta

Marți, 15  decembrie 2015, o atmosferă de poveste s-a lăsat peste sala festivă a Colegiului Național “Elena Ghiba Birta” Arad. La lumina a zeci de lumânări și pe fundalul colindelor, elevii colegiului au marcat începutul sărbătorilor de iarnă. Clasa a XI-a D, în colaborare cu doamna director, profesor Eugenia Groșan și domnul profesor Răzvan Surcel, au organizat un spectacol minunat. Pe scenă au urcat de la cei mai mici elevi ai școlii (clasa pregătitoare), până la elevii aflați în clasele terminale de liceu, care au încântat publicul cu dansuri, colinde, interpretări la pian și chitară. Pe scenă a performat și trupa de teatru a colegiului, “Papillon”, cu o adaptare a piesei Cântec de sirenă de Cehov, iar spectacolul a fost încheiatde corul de colinde al liceului.

În paralel cu spectacolul, organizatorii au planificat și o căutare de comori prin școală, pentru găsirea căciulii pierdute a lui Moș Crăciun. Cele două câștigătoare au primit premii oferite de sponsorii balului. 

 

Tradiția Balului de Crăciun al Colegiului Național “Elena Ghib Birta” este ca acesta să aibă un scop caritabil. Astfel, toți banii obținuți în urma vânzării biletelor, dar și în urma târgului de dulciuri organizat în aceeași seară, vor fi donați bursei Ghiba Birta, care este oferită elevilor cu probleme financiare din colegiu.