Excursie pe Valea Cernei

Timpul liber constituie o resursă valoroasă pentru dezvoltarea noastră, dacă este valorificată judicios, epuizabilă din păcate. Astfel stând lucrurile, împletind utilul cu plăcutul, 40 de elevi din colegiul nostru au participat la o excursie de sfârșit de săptămână tocmai pe Valea Cernei, loc din care au pornit în două drumeții.

Traseul primei drumeții a fost de-a lungul Cheilor Țăsnei, unele dintre cele mai frumoase chei țara noastră, considerate a fiind reprezentative pentru această zonă montană. Fără prea multe impedimente, elevii au parcurs aceste chei, vreme de cinci ore, admirând peisajul unic și analizând detaliile acestuia.

Destinația celui de al doilea traseu a fost cascada Vânturătoarea, cu o cădere de 40 de m a apei, cădere care determină o dispersie a apei asemenea unui duș. A fost prea rece în aceste zile de noiembrie pentru a face și baie, dar asta nu a împiedicat parcurgerea a trei ore de drumeție.

Excursia a fost organizată și coordonată de domnul profesor Răzvan Surcel, alături de care au mai participat și doamnele profesoare Alessandra Penescu și Delia Roșan, respectiv domnul profesor Dorel Gureanu. Imaginile sunt relevante pentru a exprima sentimentele trăite.