Ziua Europei

ZIUA EUROPEI SĂRBĂTORITĂ LA COLEGIUL NAȚIONAL ELENA GHIBA BIRTA”

 

O mulțime de standuri viu colorate, baloane și bună dispoziție. Acestea se puteau vedea astăzi, 9 mai 2017, la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” din Arad.

„Learn More About Europe” a fost un proiect din cadrul activităților inițiate de biroul de informare al Parlamentului European, „Promotori pentru democrație europeană”.

Organizat de Răzvan Creștin, împreună cu Asociația Mobilizează-te, evenimentul a constat în mai multe concursuri:

Cel mai bun stand”

Fiecare voluntar și-a decorat standul cu baloane și steaguri, reprezentând o țară din Europa. Concurenții au dat dovadă de originalitate, aducând diferite obiecte sau preparate specifice țării alese. De asemenea, s-au pregătit și cu informații captivante, care urmau să îi ajute pe concurenții celui de-al doilea concurs. Standurile au fost amplasate atât în incinta școlii, cât și în Parcul Copiilor.

Juriul a trecut pe la fiecare stand, notând aspectul vizual, acuratețea informațiilor, obiectul sau mâncarea specifică, originalitatea și calitatea prezentării. Conform punctajelor obținute, câștigătorii au fost următorii :

Locul I – Lipovan Georgiana Mihaela, clasa a XI-a D – SLOVENIA

Locul II – Rubi Roberta, clasa a XI-a C – AUSTRIA

Locul III – Vazar Tripon Daiana, clasa a XI-a C – LITUANIA

 

Treasure hunt”

Concurenții celui de-al doilea concurs au primit o listă de întrebări legate de țările din UE , iar apoi au fost trimiși la ”vânătoare” de răspunsuri. Pentru a ”prinde” răspunsurile, au fost nevoiți să alerge de la un stand la altul, acestea fiind împrăștiate prin școală și prin Parcul Copiilor. Scopul a fost unul informativ, iar concurenții și-au antrenant atât mintea cât și corpul. Câștigătorii, în funcție de viteza cu care au descoperit răspunsurile, au fost :

Locul I – Iliuță Ciprian, clasa a XI-a E

Locul II – Bejan Ovidiu, clasa a XI-a B

Locul III – Iancu Ada, clasa a XI-a B 

”Selfie”

Ultimul concurs organizat în cadrul acestui eveniment a fost ”selfie”. Regulile au fost simple-concurentul trebuia să posteze o poză cu mascotele evenimentului sau din cadrul evenimentului. Poza trebuia să fie însoțită de o informație nouă aflată despre UE și de hashtag-urile #learnmoreabouteurope , #AsociațiaMobilizează-te. Poza cu cele mai multe like-uri a fost premiată :

Baciu Alexandra, clasa a XII-a B

Activitatea a fost finalizată cu succes, iar cei 56 de elevi ai Colegiului Național Elena Ghiba Birta” au dat dovadă de responsabilitate și de implicare.

Această activitate nu ar fi fost posibilă fără ajutorul sponsorilor : Cinema City, Archive Blue, Pizza 5 Colțuri, Subway și Soft Coffee.              

De asemenea, cu ocazia zilei de 9 mai –Ziua Independenţei de stat a României, Ziua încheierii celui de-al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei – elevii clasei a 9-a E, de la Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” Arad, coordonaţi de profesorul lor de istorie, Adrian Bucur, au redactat un text care surprinde tripla semnificaţie istorică a acestei zile. Acest text a fost apoi împărţit trecătorilor de pe Bulevardul Revoluţiei de elevi şi de profesorul lor, cu scopul de a-i conştientiza pe aceştia de importanţa istorică a zilei de 9 mai. Astfel elevii Colegiului au încercat să-şi aducă contribuţia la o mai bună cunoaştere a trecutului de către toţi arădenii.