„Ziua Internațională a Francofoniei” la Colegiul Național “Elena Ghiba Birta”

Vineri, 22 martie 2013, în ultima zi a “Săptămânii  Francofoniei”, elevii de la Colegiul Național “Elena Ghiba Birta” (care studiază limba franceză), coordonați de doamnele profesoare de limba franceză Laura Putnic și Diana Voinescu au  organizat o activitate dedicată limbii franceze și culturii francofone.

Manifestarea s-a desfășurat în sala festivă a colegiului și a constat în prezentări Power Point ale elevilor despre lumea francofonă și ceea ce înseamnă francofonia, interpretarea unor cântece în limba franceză, prezentarea de  desene reprezentând costume populare tradiționale din Franța etc.

Punctul de atracție al activității a fost reprezentat de expoziția de produse culinare francofone, realizate de elevi, dintre care menționăm couscous africain,    choux à la crème, crêpes canadiennes, tarte suisse, petit pain au lait, biscuits au chocolat etc.Toți participanții au așteptat cu nerăbdare momentul degustării, care nu a durat prea mult, toate produsele fiind foarte apreciate, deci consumate foarte repede.

De asemenea, în  “Săptămâna  Francofoniei” , sub îndrumarea prof. Laura Putnic s-a realizat o revistă în limba franceză, Mosaïque francophone. Elevii pasionați de limba franceză au avut ocazia să scrie articole pe teme diverse, exprimându-se într-o limbă a cărei bogăție și eleganță sunt recunoscute. În același timp, revista este o oportunitate ca aceștia să-și descopere și să-și împărtășească pasiunile, preocupările și, de ce nu,  să se cunoască mai bine.