Alegerea Consiliului Elevilor

Anul acesta, s-au reorganizat alegeri în cadrul Consiliului Elevilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar. În colegiul nostru, şapte elevi din clasele IX – XI şi-au depus candidatura pentru funcţiile de conducere din CŞE.

După validarea candidaturilor, cei cinci candidaţi rămaşi în cursă au intrat în campanie electorală, încercând, fiecare, să-şi convingă colegii că el este cel mai bun. Punctul culminant al campaniei electorale a fost dezbaterea candidaţilor la funcţia de preşedinte, la care au participat reprezentanţi ai claselor de liceu.

Alegerile popriu-zise au avut loc in 30 octombrie 2013, iar cei 500 de votanţi au decis noua componenţă a CŞE al Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta”: preşedinte CŞE: Teodora Ardelean, clasa a X-a E, vicepreşedinte CŞE: Roxana Negru, clasa a X-a C. În prima şedinţă a noului CŞE, Alexandra Vîrciu din clasa a XI-a D a fost aleasă secretar. 

Primul pas întreprins de noul CŞE a fost acela de a lansa concursul pentru ocuparea posturilor de şefi de departemente în cadrul CŞE. Elevii doresc să se organizeze cât mai repede pentru a putea demara multele proiecte anunţate încă din campania electorală.