Bal şi Târg de Crăciun la Ghiba Birta

Elevii Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta” Arad au sărbătorit, în data de 18 decembrie 2014, venirea sărbătorilor de iarnă dar și a vacanței prin organizarea a două evenimente devenite deja o tradiţie a şcolii: Balul de Crăciun şi Târgul de Crăciun.

Programul artistic, dedicat lui Moș Crăciun, în speranța că acesta  va veni și  va oferi daruri, a cuprins recitaluri de colinde, susținute de corul de fete “Florile Dalbe” (coordonat de prof. Laura Roșu) și de corul elevilor de liceu (coordonat de prof. Răzvan Surcel), momente muzicale diverse,  cum ar fi interpretare vocală, pian, chitară, tobe, beatbox, poezie,  teatru şi …multă bună dispoziție.

Elevii clasei a XI-a F au organizat un spectacol, care i-a avut în prim-plan pe elevii talentaţi ai colegiului, începând de la clasa a III-a și mergând până la clasa a XII-a, aceștia fiind  coordonaţi de prof. Laura Roșu, prof. Laura Putnic  și prof. Răzvan Surcel.

În cadrul târgului de Crăciun, organizat cu sprijinul prof. Rodica Vancu, prof. Monica Bulzan și prof. Diana Tira, s-au pus în vânzare bijuterii hand made realizate de elevii şcolii din materiale neconvenţionale, precum şi produse de patiserie pregătite tot de elevii şcolii.

Balul de Crăciun  și Târgul de Crăciun le-au oferit elevilor și profesorilor oportunitatea de a duce mai departe ideile filantropice ale patroanei spirituale a școlii, fondurile obţinute din vânzarea biletelor de intrare şi a produselor puse în vânzare la târg urmând a fi folosite pentru „Bursa Ghiba Birta”, o bursă instituită anul trecut și destinată elevilor cu rezultate bune la învățătură dar cu o situație materială precară.