ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR

Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită în data de 26 septembrie, a fost  un prilej pentru elevii Colegiului Național Elena Ghiba Birta  de a se implica, împreună cu profesorii de la catedra de limbi moderne, în diverse activități extracurriculare. S-au organizat dezbateri, concursuri, ateliere, expoziții de promovare a  diversității lingvistice existente la nivel european şi la nivelul comunității arădene.

Astfel, elevii clasei a IX-a E, coordonați de prof.Livia Marinescu, au făcut o călătorie imaginară prin opt  țări europene, prin intermediul poeziei, muzicii şi dansului. Elevii s-au arătat extrem de interesați de varietatea tradițiilor şi frumusețea  limbilor vorbite în aceste  tări, cântând şi  recitând în limba engleză, franceză, italiană, germană, spaniolă și portugheză,  sau încercând pașii unui dans olandez, pe lângă dansul popular romanesc, care a reuşit să mobilizeze întreaga asistență.

Elevii claselor a XII-a E, a X-a F au participat la un concurs  pe teme lingvistice, au improvizat scenete şi au simulat interviuri în cele patru limbi studiate în colegiul nostru,  iar  Animal sounds in different languages a fost o activitate de succes la clasele a V-a A și A VII-a A, activități propuse de prof. Diana Tira.

Elevii claselor a X-a

Nu numai liceenii au sărbătorit ziua limbilor europene ci şi elevii din ciclul primar. Clasa a IV-a B, de exemplu, a participat la o activitate intitulată Fun  with English Games, inițiată de prof. Diana Luca. Elevii au  lucrat pe  grupe, implicându-se în  jocuri distractive, învățând un cântecîn limba engleză sau  rezolvând  un „puzzle. A și a X-a D, sub îndrumarea  prof. Laura Putnic  au scris și expus la intrarea în școală mesajul de anul acesta al Zilei Europene a Limbilor, Vorbește-mi!, în toate cele 24 de limbi europene oficiale. Clasele a XII-a E și a XII-a F au selectat și  au afișat  Idioms of the world în diverse limbi europene, pentru a sublinia diversitatea și frumusețea limbilor europene

.