Elevii de la Ghiba Birta participă cu succes la Festivalul Științei

Vineri, 6 noiembrie 2015, a avut loc Festivalul Ştiinţei, ediţia a IX-a. Întreaga Catedră de Ştiinţe a participat cu multe experimente şi cu mult entuziasm. Lucrările prezentate au fost admirate de către toţi participanţii şi …ca de obicei, am avut mult succes.

Lista elevilor de la secţiunea fizică este foarte mare; ei au fost coordonaţi de profesorii Constantin Cioarsă şi Rodica Vancu şi susţinuţi de laboranta Mariana Majar.

La chimie au fost prezentate experimentele: “Cinci hârtii, cinci culori”, “Lumini în eprubetă”, “Foc fără chibrit”, realizate cu profesorii coordonatori Margareta Mocuţa Crişan şi Emilia Bujor, de către elevii: Stoichiţă Iulia (clasa aX-a D), Vazar Daiana (clasa a X-a C) şi ajutaţi de laborant Codruţa Gaţchi.

Biologia a participat cu lucrările “Osmoza la tuberculul de cartof” şi “Evidenţierea cromoplastelor din celulele parenchimului de depozitare din rădăcina de morcov”, realizate de elevii Lipovan Georgiana şi Boată Radu (clasa a X-a D), sub coordonarea profesorului Ioana Lucaci şi a laborantei Codruţa Gaţchi.

De menţionat că profesorii Elena Berar şi Rodica Vancu s-au implicat în organizarea acestui festival.

Felicitări tuturor!