Vive la francophonie!

Limba franceză și spațiul francofon au fost celebrate astăzi, 22 martie, cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei, în sala festivă a școlii noastre. Elevi din clasa a V-a B au interpretat un cântec tradițional francez intitulat  ”En passant par la Lorraine” și au prezentat desene și colaje . Ei au fost urmați de Mirela Borodi din clasa a XII-a D care a cântat  ”Je veux” și de Iulian Borlovan, din clasa a XI-a E, cu o frumoasă adaptare la chitară a cântecului  ”Auprès de ma blonde”.

După interpretările muzicale, Larisa Turcuș și Roberta Rubi, din clasa a X-a C, au ales să prezinte câteva date biografice legate de Constantin Brâncuși, un simbol al poporului nostru puternic influențat de cultura franceză. Paula Nădăban și Ivan Mălina,  din clasa a XI-a A,  au oferit, la rândul lor, o serie de date importante despre francofonie și despre răspândirea limbii franceze în lume.

A urmat un concurs de cultură francofonă care a și încheiat festivitatea și la care au participat Iulia Popa, Paula Bădele, Patricia Cismașiu și Bianca Neculcea, toate eleve în clasa a VIII-a B. Concursul l-a avut ca moderator pe Andrei Toma.