Proiect național ,,Bullying-ul și libertatea de exprimare a elevilor” – Ediția a IV-a

Proiect național

,,Bullying-ul și libertatea de exprimare a elevilor” – Ediția a IV-a

În săptămâna 18-22 ianuarie 2021, Comisia județeană de prevenire și reducerea violenței în școli, constituită la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Arad, împreună cu reprezentanți ai C.J.R.A.E., D.G.A.S.P.C., C.C.D., ai Palatului Copiilor Arad-cercul de Educație pentru Cetățenie Democratică și C.J.E., au ales echipa colegiului nostru,  Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” Arad pentru a reprezenta Aradul în cea de-a IV-a ediție a proiectului național destinat consiliilor județene ale elevilor și tuturor elevilor de liceu „Bullying-ul și libertatea de exprimare a elevilor”.

În data de 28 ianuarie 2021, Inspectoratul Școlar Județean Arad a organizat o conferință online în cadrul căreia produsele elevilor din mai multe orașe ale țării au putut fi prezentate, vizionate și analizate.

Filmulețul cu titlul „Bullying? Be YOU the voice the world needs today!” este o încercare de a conștientiza ceea ce înseamnă cyberbullying, cât de important este ca fiecare dintre noi să recunoască acest fenomen și să-l trateze ca atare, luând măsurile necesare la momentul potrivit.

Echipa colegiului nostru s-a făcut auzită!  Cum? Cu toate că tema a fost delicată, elevii și-au folosit timpul pentru acest proiect atât în scopul filmărilor și a realizării scenariului, cât și în scopul de a cunoaște păreri diferite și de a se conecta, cu ei, între ei și cu lumea din exterior, de a analiza toate părțile implicate și de a găsi soluții. Au ales o scenetă, de data aceasta una cu final fericit,  pe care au transformat-o într-un scurt metraj, realizat impecabil. O echipă minunată care a dat dovadă de disponibilitate, implicare, organizare și profesionalism – în adevăratul sens al cuvântului.

Echipa Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” Arad, formată din elevii: Costea Andrada Bianca- Clasa a X-a E, Vărșăndan Ovidiu Valeriu- Clasa a XII-a C, Neag Claudiu Ionuț- Clasa a XI-a C, Manea Briana Elena Beatrix- Clasa a X-a E, Tomuța Alexia Paula- Clasa a X-a F, Ienci Vanesa- Clasa a X-a F, Petrar Ana Maria- Clasa a X-a E, Văsuț Elena Cornelia- Clasa a X-a F, Bolog Sara Maria- Clasa a X-a F, Zima Mara- Clasa a X-a F, Cîndea Eduard Denis Clasa a X-a F  și  doamnele Profesor Coordonator: Tira Diana Cornelia și Putnic Laura Cornelia, a arătat tuturor ce înseamnă să lucrezi în echipă, să te conectezi, să te implici, să analizezi o problemă, să găsești soluții împreună… pe scurt… ce înseamnă GHIBA! Felicitări!!!

prof. Diana Tira