Au sfințit locul (și) cu zambile

Că la Ghiba sunt copii și dascăli de nota 10 nu e o noutate. Asta o dovedesc rezultatele și participarea copiilor la activități dintre cele mai variate, cum a fost de curând implicarea în campania de întrajutorare a semenilor din Ucraina.

Cei mici de clasele 0 – IV lasă semne de flori pe unde trec. Astfel că s-au mobilizat să aducă primăvara acolo unde învață, respectiv în clădirea Colegiului Tehnic de Automatizări „Caius Iacob”, „casa” pusă la dispoziție cu generozitate de conducerea acestui colegiu, până la reîntoarcerea „acasă”.

Și au plantat zambile. Peste o sută. Unde? În părculețul din fața școlii, care acum e colorat în nuanțe și unde proaspete parfumate. E micul lor semn că au trecut pe aici, pentru că – nu-i așa – „omul sfințește locul”.

Fiecare copil are acum floarea lui de care să se bucure și pe care s-o îngrijească. Putem lesne deduce ce s-a câștigat prin asta: educăm copiii în spirit ecologic, să aibă grijă de natură și să dea viață naturii. Dăm dovadă de spirit civic, ne înfrumusețăm orașul, fie doar sub bucățica noastră de cer. Dezvoltăm elevilor simțul estetic, responsabilitatea, îi facem mai atenți la tot ce e viu și peren. Pentru că aceste fărâme de bucurie vor rămâne acolo, în părculețul din fața școlii, pentru a bucura ochiul și sufletul celor care le vor privi preț chiar de câteva secunde.

               La Ghiba funcționează actualmente nouă clase de nivel primar, conduse cu dragoste și pricepere de învățătorii Gabor Luminița, Henț Irina, Mihali Alina, Vasilie Daniela, Gag- Dănuț Rahela, Bacter Alexandru, Vikony Denisa, Ristin Ramona și Gabor Lavinia. Cu toate că în contextul reabilitării școlii, atunci când, din motive obiective, au trebuit să părăsească clădirea, toți copiii și-au urmat învățătorii, chiar dacă unor părinți nu le-a fost atât de comodă schimbarea, lucru care spune multe despre munca și dăruirea dascălilor colegiului. Cu atât mai bucuroși se vor întoarce în curând în casă nouă.

               O zambilă, un zâmbet la început de primăvară. Un dar, așadar, pentru cei care încă mai au ochi pentru frumusețe și grație. Cu gratitudine…

prof. Eugenia Groșan

Link pe siteul criticarad.ro