„Per aspera ad astra!”

Noutăţi


Depunerea cererilor de înscriere la secretariatul unității de învățământ:




Etapa I, perioada: 11 aprilie 2024 – 14 mai 2024



Etapa II, perioada: 31 mai 2024 – 07 iunie 2024




Program înscrieri: luni-joi la secretariatul școlii, între orele 08:00-18:00, vineri 08:00-17:00.

















Oferta școlară:




Clasa pregătitoare “A”: 22 locuri



Clasa pregătitoare “B”: 22 locuri




Procedura referitoare la repartizarea prin tragere la sorți a elevilor în clasele pregătitoare.



Cursurile se vor desfășura pe Bulevardul Dragalina nr. 6.



Acte necesare înscrierii:




Cerere-tip (se completează la secretariatul școlii în ziua înscrierii sau online);



Certificat de naștere al copilului – original și în copie;



Carte de identitate părinți – original și în copie;



Adeverință cu vaccinurile de la medicul de familie;



Copie a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare (de la grădiniță) pentru copiii care împlinesc 6 ani în perioada 01.09.2024 – 31.12.2024;



Acte doveditoare pentru îndeplinirea criteriilor specifice (pentru copiii care nu aparțin circumscripției școlare):

adeverință de la locul de muncă al părinților;



cartea de identitate a bunicilor (original și copie).





Părinții divorțați depun la înscriere dovada modului în care se exercită autoritatea părintească și la care dintre ei a fost stabilită locuința minorului.




Imagini:













































































































































































































































































































Read More »

Comunicat de presă ianuarie 2024.




















Read More »

Condiții specifice de mobilitate – februarie 2024.
Read More »

Colegiul Național “Elena Ghiba Birta” din Arad organizează în data de 08.02.2024 ora 10:00 – proba practică, concurs pentru ocuparea postului contractual vacant de Îngrijitor, 1 normă, pe perioada nedeterminată.Mai multe detalii se pot obţine la secretariatul colegiului situat pe strada b-dul General Dragalina nr.6, tel: 0766407842 sau în ataşament aici.
Read More »

În perioada 18-20 decembrie 2023, colegiul nostru a fost gazda unui eveniment deosebit de așteptat și apreciat– Târgul de Crăciun. Acest eveniment nu a fost doar o ocazie de a celebra sărbătorile de iarnă într-un mod special, ci și un prilej de a dezvolta comunitatea noastră prin atingerea  unor obiective  importante.



Obiectivele târgului au fost stabilite cu grijă și gândite cu scopuri nobile. În primul rând, colectarea de fonduri pentru inițiativele caritabile la nivelul colegiului a fost un punct central al evenimentului – Bursa Ghiba. Elevii, profesorii și părinții s-au mobilizat pentru a contribui la această cauză, evidențiind spiritul generos și solidar al comunității noastre școlare. Promovarea spiritului comunitar și dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale elevilor au reprezentat o altă miză importantă a târgului. Elevii noștri au avut ocazia să își pună în practică creativitatea și să își dezvolte spiritul de afaceri prin vânzarea de produse handmade, de la decorațiuni de Crăciun la delicatese pregătite cu grijă. Astfel, elevii au dobândit experiență practică și au învățat să gestioneze aspecte legate de organizare, marketing și vânzare.



În ceea ce privește echipa de organizare, aceasta a fost condusă cu pricepere de către conducerea școlii,  prof. Putnic Laura – director, prof. Avramescu Camelia – director adjunct, alături de profesorii Tira Diana, Lucaci Gabriela, Bacter Alexandru și Groșan Eugenia. Implicarea Consiliului Elevilor condus de Eduard Negru și a clasei a XI-a E în ceea ce privește decorațiunile,  a adus o energie proaspătă, contribuind semnificativ la succesul evenimentului.



În încheiere, Târgul de Crăciun s-a dovedit a fi mai mult decât un simplu eveniment festiv. A fost o manifestare a solidarității și generozității, un spațiu de dezvoltare personală și comunitară, și o oportunitate de a îmbrățișa valorile autentice ale spiritului sărbătorilor de iarnă, atât prin colindele și cântecele de Crăciun  interpretate de corul școlii condus de doamna profesor Lucaci Gabriela și domnul profesor de învățământ primar Bacter Alexandru, cât și prin faptul că târgul încurajează participanții să aibă inițiative caritabile în beneficiul elevilor cu dificultăți financiare care studiază în școala noastră. Cu siguranță, această tradiție va continua să aducă bucurie și învățăminte prețioase în anii următori.



            prof. Diana Tira




























































































Read More »

În perioada 19.11.2023-02.12.2023 s-a desfășurat fluxul 1 al mobilității din cadrul proiectului Erasmus+ cu titlul MOVE IT–Steps towards a European career in IT, cu numărul de referință 2023-1-RO01-KA121-VET-000130088.



Timp de 12 zile, 18 elevi de la Colegiul National „Elena Ghiba Birta” au participat la un stagiu de pregătire practică, cu durata de 60 de ore. Organizația de primire a fost  WBS TRAINING din Dresda, Germania.



Elevii au fost însoțiți de prof. Mateuț Mădălina și prof. Giurgiu Nicoleta.



Proiectul, finanțat de Comisia Europeană, cu 70368 Euro a reprezentat o șansă oferită elevilor de la specialitatea matematică – informatică de a-și dezvolta competențe specifice domeniului lor de formare, dar și de consolidare a competențelor cheie: sociale, civice, digitale, de comunicare în limba engleză, și a valorilor europene.



Participanții au parcurs 6 ore pe zi de activități practice, conform Acordului de formare, în vederea dobândirii competențelor practice în domeniului IT, într-un mediu de lucru la standarde europene.



În afara orelor de program, elevii au avut ocazia de a participa și la o serie de activități culturale, dezvoltându-și astfel sentimentul de apartenență europeană.



De asemenea, aceștia și-au dezvoltat competențele de comunicare în limba engleză, limba de lucru din cadrul programului, dar și prin implicarea lor în situații de comunicare în viața de zi cu zi.



Recunoașterea competențelor dobândite s-a făcut prin eliberarea documentului Europass Mobility.



Mărturii ale participanților:



„Mobilitate, educație, experiențe de învățare care schimbă vieți și deschid minți, prietenie, toleranță, respect, competențe, într-un cuvânt ERASMUS+” (coordonator proiect prof. Mădălina Mateuț)



„Mobilitățile cu elevii sunt, de fiecare dată, o oportunitate de a învăța împreună, unii de la ceilalți. Cadrul formal din timpul orelor de curs se dizolva puțin în cadrul mobilității și ai ocazia să-ți vezi elevii așa cum nu o poți face pe parcursul lecțiilor de la școală. La final, realizezi că ești norocos și mândru de elevii tăi.” (prof. Giurgiu Nicoleta)



„A fost o experiență unică în care am învățat multe lucruri noi și am legat multe prietenii neașteptate. Daca aș mai avea ocazia de a pleca într-un proiect Erasmus, aș face-o fără ezitare.”(G.M.)



„Întotdeauna mi-am dorit să particip la un proiect Erasmus, iar vestea că și în școala noastră se organizează unul m-a entuziasmat și mi-am dorit să încerc. În aceste două săptămâni am experimentat multe lucruri noi, pe care poate nu aș fi putut să le experimentez în afara proiectului. Deși experiența culinară și multe alte lucruri au fost mult diferite față de România, experiența socială, profesională și culturală au fost unele pe care le-aș mai repeta de câte ori aș avea posibilitatea și aș recomanda oricui să încerce la rândul său.”(H.N.)



„O experiență foarte interesantă, mă bucur că am putut participa la un astfel de proiect. Am acumulat noi cunoștințe, atât în plan profesional, adică programarea, cât și în plan cultural. Sunt sigură că aceste cunoștințe îmi vor fi de folos în dezvoltarea mea personală și profesională.”(S.A.)



„Mi-am făcut un prieten german cu care voi colabora profesional. Au fost frumoase după-amiezile în care am vizitat muzee, am fost la patinaj, am vizitat fabrica Volswagen, etc. Per total a fost o experiență frumoasă pe care aș repeta-o și care mi s-a părut cam scurtă.”(P.D.)



Coordonator proiect, prof. Mateuț Mădălina



Responsabil cu diseminarea, prof. Giurgiu Nicoleta



Director, prof. Putnic Laura



Director adjunct, prof. Avramescu Camelia


































































































Read More »