Bucuria de a face mișcare împreună: „Ghiba” la Săptămâna europeană a sportului

Săptămâna europeană a sportului nu a trecut neobservată de către elevii de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” care, de fiecare dată, răspund invitațiilor și provocărilor și se implică în proiectele interșcolare sau în cele ale comunității locale. Și de această dată, au fost la înălțime, așa cum ne și așteptam.

În cadrul campaniei, #BeActive 2022, toate școlile arădene au fost invitate și încurajate să participe la activități sportive prin care se promovează un stil de viață sănătos. Inițiatorul acestei campanii a fost Asociația Clubul Sportiv Experiența Multisport care s-a îngrijit ca toate activitățile propuse pentru Săptămâna europeană a sportului (23-30 septembrie 2022) și Ziua sportului școlar european (30 septembrie 2022) să se desfășoare în condiții optime, astfel încât toți participanții să se bucure de această sărbătoare.

La prima activitate din săptămână, „Aradul aleargă – Provocarea școlilor”, s-au înscris 500 de alergători din șapte instituții de învățământ. „Ghiba” a participat cu 153 de alergători entuziasmați, fiind instituția cu numărul cel mai mare de participanți.  Cupa Școlii #BeActive 2022 a fost primită cu bucurie de către elevii și cadrele didactice implicate ale colegiului și așezată alături de alte reușite ale elevilor.

Săptămâna sportivă a continuat cu Ziua sportului școlar european din 30 septembrie care a inclus 3 competiții sportive: campionat de tenis de masă, campionat de șah si Pickleball. Nici aici rezultatele nu s-au lăsat așteptate: Locul I la tenis de masă a fost obținut de Norbert Boka, Locul II de Maya Tudoran și Locul III de Tania Badea. Daniel Parfene a câștigat Locul II la campionatul de șah.

Săptămâna sportului s-a încheiat, așadar, cu rezultate frumoase, dar mai presus de rezultate se află bucuria de a face mișcare și de a promova comportamente sănătoase. Pe lângă competiție, motivare, implicare, am văzut zâmbete, bucurie, soare, tinerețe, entuziasm. Felicitări tuturor elevilor participanți și cadrelor didactice care le-au fost alături!