Să fii educat e COOL!

Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” a sărbătorit Ziua Mondială a educației printr-o sesiune de activități destinate elevilor claselor a IX-a și a X-a, care au avut ca idei centrale educația și sănătatea.

Activitățile au fost organizate de prof. Laura Putnic, director, prof. Camelia Avramescu, director adjunct și prof.dr. Marius Țiu,  consilier educativ.

Pentru început, cei 77 de elevi ai claselor a IX-a înscriși la eveniment au fost provocați să participe la un concurs propus de doamnele director și derulat pe platforma Kahoot!, care a stârnit mult entuziasm prin întrebările despre educație (istoric, principii, legislație etc.), cei mai inspirați elevi fiind premiați cu diplome și ecusoane.

Președinta în exercițiu a Consiliului Școlar al Elevilor, eleva Costea Andrada, din clasa a XII-a E, a făcut un scurt istoric al activităților derulate în cei doi ani de mandat și a încercat să inspire cu discursul ei și colegii mai mici să se implice în viața școlii, precum și să participe la alegerile pentru funcțiile de conducere din cadrul CSE.

În continuare, invitații speciali – Liana Marian de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, respectiv Florin Bîșcă de la Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Arad – au prezentat activitatea instituțiilor pe care le reprezintă, au promovat activitățile pe care ar dori să le realizeze cu elevii, subliniind colaborarea excelentă cu colegiul nostru.

Domnul Florin Bîșcă a susținut o sesiune interactivă de informare cu privire la riscurile și efectele negative ale consumului de alcool, tutun, droguri, la care au participat peste 150 de elevi din cadrul Colegiului Național ”Elena Ghiba Birta” din Arad.

În a doua parte a activității, o echipă a Clubului pentru dezbatere și oratorie din cadrul colegiului a susținut o prezentare cu privire la influența și efectele consumului de droguri asupra adolescenților.  Cele 7 eleve – Andrieș Ashanty, Blaju Maria, Crucian Bianca, Dragomir Maria, Todor Carina, coordonate de colegele lor David Roxana și Bălan Ecaterina – au primit ulterior diplome binemeritate pentru munca depusă.

La final, în același context tematic, eleva Dragomir Timeea (membră a lotului național de dezbateri) a prezentat o altă perspectivă asupra temei, în urma participării la proiectul „My challenge, my future, our Europe” în Luxemburg, precizând problemele cu care se confruntă tinerii și măsurile propuse acolo pentru prevenirea consumului de droguri și pentru sprijinirea celor care se confruntă cu dependența.