„Săptămâna legumelor și a fructelor donate – 2023” la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”

În perioada 21 – 25 noiembrie s-a derulat ediția 2023 a campaniei sociale „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, activitate desfășurată în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară.

La fel ca în fiecare an, elevii de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” s-au implicat în acest proiect, colectând aproximativ 480 kg de legume și fructe. Acestea au fost oferite copiilor de la Centrul „Raza de soare”, Liceul Special „Sfânta Maria”, CSEI Arad și persoanelor vârstnice de la Căminul de bătrâni de pe strada Bodrogului din Arad. La colectarea fructelor și legumelor au participat în jur de 400 de elevi voluntari de gimnaziu și liceu și 14 profesori, activitatea fiind coordonată de mai multe cadre didactice: prof. Ancateu Olimpia, prof. Bulzan Monica, prof. Giurgiu Nicoleta, prof. Mateuț Mădălina, prof. Petcoviciu Oana, prof. Vaida Margareta.

Acțiunea se înscrie în cadrul mai larg al activităților extracurriculare prin care școala își înțelege rolul de instituție care a cărei misiune este aceea de a educa, o școală în care valorile dominante sunt spiritul civic, toleranța, cooperarea, responsabilitatea.

Implicarea în activități de voluntariat e o experiență de natură să le formeze elevilor caracterul, personalitatea, să le dezvolte sentimentele de empatie, generozitate și totodată relaționarea armonioasă cu alte grupuri sociale. Copiii au înțeles adevărul cuvintelor Micului Prinț care spunea că „Limpede nu poți vedea decât cu inima!” și-au dăruit din suflet, dar și-au umplut în același timp sufletele de mulțumire și bucurie constatând că un gest, aparent lipsit de importanță, poate aduce un zâmbet larg pe chipul unor copii și bunici aflați în situații speciale.

Le mulțumim tuturor celor implicați: elevilor, părinților acestora, profesorilor voluntari!