„Săptămâna legumelor și a fructelor donate” la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”

În perioada 21 – 25 noiembrie s-a derulat ediția 2022 a campaniei sociale „Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, activitate desfășurată în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară.

La fel ca în fiecare an, elevii de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” s-au implicat în acest proiect, colectând aproximativ 600 kg de legume și fructe. Acestea au fost oferite copiilor de la Liceul Special „Sfânta Maria” și celor 120 de persoane vârstnice de la Centrul de îngrijire persoane vârstnice din Arad. La colectarea fructelor și legumelor au participat în jur de 260 de elevi voluntari de gimnaziu și liceu, activitatea fiind coordonată de mai multe cadre didactice: prof. Ancateu Olimpia, prof. Bulzan Monica, prof. Giurgiu Nicoleta, prof. Mateuț Mădălina, prof. Petcoviciu Oana, prof. Vaida Margareta.

Acțiunea se înscrie în cadrul mai larg al activităților extracurriculare prin care școala își înțelege rolul de instituție care a cărei misiune este aceea de a educa, o școală în care valorile dominante sunt spiritul civic, toleranța, cooperarea, responsabilitatea.

Implicarea în activități de voluntariat e o experiență de natură să le formeze elevilor caracterul, personalitatea, să le dezvolte sentimentele de empatie, generozitate și totodată relaționarea armonioasă cu alte grupuri sociale. Copiii au înțeles adevărul cuvintelor Micului Prinț care spunea că „Limpede nu poți vedea decât cu inima!” șiau dăruit din suflet, dar și-au umplut în același timp sufletele de mulțumire și bucurie constatând că un gest, aparent lipsit de importanță, poate aduce un zâmbet larg pe chipul unor copii și bunici aflați în situații speciale.

Le mulțumim tuturor celor implicați: elevilor, părinților acestora, profesorilor voluntari!