Timeea Dragomir la Campionatul Mondial de Dezbateri

Eleva Timeea Dragomir de la Ghiba Birta

a fost selectată în lotul național

care va participa la Campionatul Mondial de Dezbateri

Ca o confirmare a activității susținute de ani întregi și a rezultatelor remarcabile obținute de elevii Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” la competițiile regionale și naționale de dezbateri publice, la ediția 11-17 iulie 2022 a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii Dezbat”, urmată de selecția lotului României pentru campionatul mondial, organizate de Ministerul Educației Naționale la Piatra Neamț, s-a obținut o performanță de excepție. În urma prestației deosebite și a participării la barajul de departajare (desfășurat în limba engleză) Timeea Dragomir  a fost selectată în lotul național pentru  Campionatul Mondial WSDC/ World Schools Debating Championships.

Colegiului Național „Elena Ghiba Birta”  a participat cu 3 elevi din clasa a XI-a – Dragomir Timeea, Stanciu Ștefan, Szasz Alex, însoțiți de doamna profesoară Monica Bulzan.

Este o realizare care completează onorant rezultatele obținute de elevii colegiului la olimpiadele naționale de istorie, filosofie, limba română (cultură și spiritualitate românească), engleză sau în cadrul proiectelor europene câștigate și derulate cu succes. De asemenea, colegiul se mândrește cu absolvenți ai promoției 2022 admiși la facultăți de prestigiu din Europa – Sorbona, Leuven, Leiden, Amsterdam, care fac cunoscut numele colegiului dincolo de granițele țării.